Leuke ideeën voor thuis

Op internet zijn mooie dingen te vinden. Wij geven jullie graag een aantal voorbeelden en vullen ze de komende tijd regelmatig aan!
  • In de online Bibliotheek leen jij als bibliotheek lid gratis e-books en luisterboeken. Zo kun je ook nu lekker blijven lezen.
  • Is online lezen voor jou of voor jouw kind niet mogelijk? Dan kun je vanaf woensdag 8 april weer boeken van papier lenen. Bestel ze bij de AfhaalBieb. Deze service is met name bedoeld voor ouderen en kinderen.
  • Woutje: “Ik sprak en zag mijn familie weer door middel van een verbinding met ieder van ons via de app Zoom. Mijn familie woont verspreid over Nederland en helaas kunnen we elkaar nu, tijdens de corona crisis, niet bezoeken. Dat is erg jammer temeer omdat 1 familielid ons, juist nu, hard nodig heeft. Een van ons organiseerde het. Nadat iedereen op zijn eigen manier een High-Tea had klaargemaakt kwam de verbinding met elkaar tot stand. Natuurlijk hebben we regelmatig telefonisch contact of via Whatsapp, maar nu zagen we elkaar weer. We zagen de zorgen maar vooral de blijdschap om elkaar weer te zien op ons gezicht. Eerst veel kletsen en daarna lieten we zien wat we hadden klaargemaakt. De één had gewoon een kopje thee met daarbij iets lekkers, maar een ander had leuk de tafel gedekt met een theeservies en verschillende lekkere dingen. Maar het belangrijkste was dat we elkaar zagen en gezamenlijk met elkaar onze ervaringen konden delen. We hebben bijna 2 uur gezellig met elkaar thee gedronken, gesnoept, gelachen maar ook onze zorg kunnen delen. Wij allemaal hebben daar enorm van genoten en afgesproken dit vaker te doen zolang deze crisis duurt. Daarna hopen we elkaar weer gewoon te kunnen bezoeken en een knuffel te kunnen geven. Het is in deze lastige tijd echt een aanrader!”
  • Vogels kijken via de vogelbescherming. In deze gratis vogelcursus voor beginners leert u in 10 vogellessen veel bekende vogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. U ontvangt direct de eerste vogel-les per mail.
  • Naar alle muziek van Bach luisteren via www.allofbach.nl met opnamen van de uitvoering en toelichting.

Recent Nieuws

Huiskamerbingo Koningsdag

Nieuws 22 april 2020

Oproep voor koningsdag

Nieuws 18 april 2020

Pensionado’s voor basisscholen

Nieuws 11 april 2020

Prikbord Initiatieven

Voor mensen in Houten-
12 mei 2020

Filosoferen via Zoom

Voorzichtig filosoferen via ZOOM. Volgende bijeenkomst De Meeste Mensen Deugen.

Lees verder

Voor mensen in Houten
11 april 2020

Leuke ideeën voor thuis

Op internet zijn mooie dingen te vinden. Wij geven jullie graag een aantal voorbeelden en vullen ze de komende tijd regelmatig aan!

Lees verder

Voor mensen in Houten
26 maart 2020

Tips om thuis te doen

Nu we veel thuis moeten blijven, kan misschien de verveling toeslaan. Gelukkig zijn er veel activiteiten op Internet en op TV. Wij geven jullie graag een aantal voorbeelden.

Lees verder

Voor mensen in Houten-
4 maart 2020

Een fijne filosofische avond.

De eerste avond van de filosofiegroep. De tweede avond, 9 maart, is in voorbereiding.

Lees verder

Voor mensen in Houten-
27 februari 2020

Klaverjassen aan de keukentafel.

Klaverjassen met vier, nieuwe deelnemers welkom, volgende avond 24 maart op Tarweoord 2. Graag vooraf aanmelden.

Lees verder

Activiteiten

Startbijeenkomst KRACHTIGPLUS HOUTEN

25 november 2019 17.00 - 20.00 uur