Voor alle 63plussers in Houten

Alle  vrijwilligers van  KRACHTIGPLUS HOUTEN NW willen, in deze moeilijke tijd,  via ons platform steun bieden  aan alle bewoners van Houten o.a. door middel van het plaatsen van belangrijke informatie van Van Houten & Co.

Ook  kunnen wij jullie  ondersteunen bij het onderhouden van contacten tussen de voortrekkers van een gestarte activiteit en de deelnemers van een activiteit.  Indien daar behoefte aan is , b.v. voor een hulpvraag, laat dat ons weten via het tabblad “contact” op onze website. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

Vriendelijke groet van alle vrijwilligers van KRACHTIGPLUS HOUTEN NW

Informatie van VAN HOUTEN & Co:

Eerder al hebben wij je laten weten hoe ‘van Houten&co’ omgaat met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en volgen altijd de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM. Mocht het zo zijn dat er besloten wordt dat activiteiten of (groeps)bijeenkomsten ook na 6 april dienen te worden uitgesteld of geannuleerd dan zullen wij ook vanzelfsprekend de nieuwe richtlijn volgen. Natuurlijk houden we je, indien nodig, over nieuwe relevante ontwikkelingen op de hoogte.

Grote gevolgen

De maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen hebben grote gevolgen. Voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen zoals ouderen. Veel mensen willen helpen en wellicht zit er bij de activiteit waaraan je meedoet iemand die je een hart onder de riem wil steken om deze dagen door te komen. Of misschien kun je zelf wel wat hulp of extra aandacht gebruiken.

Er zijn al allerlei initiatieven ontstaan waar je wellicht iets aan hebt. Samen zorgen we ervoor dat niemand er alleen voor staat!

Natuurlijk kun je terecht bij ‘van Houten&co’.
Normaal brengt ‘van Houten&co’ mensen dicht bij elkaar en zorgt voor ontmoeting. In deze periode helpt ‘van Houten&co’ om het contact met iedereen te onderhouden en te helpen waar mogelijk.

Heb je hulp nodig bij het doen van de boodschappen, het uitlaten van de hond of bij iets anders of wil je gewoon gezellig eens een praatje maken? Of weet je iemand die hulp nodig heeft? Voor al deze en alle andere vragen kun je, op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur contact opnemen met ‘van Houten&co’.

Bel je hulpvraag door op: 030 – 7001 500 of mail het naar info@vanhoutennco.nl. We gaan dan aan de slag om jouw hulpvraag op te lossen!

Andere initiatieven

Facebookpagina Coronahulp Houten

Houtens Nieuws heeft het initiatief genomen een Facebook pagina op te zetten waar mensen hun hulpvragen op kunnen plaatsen. Dit is een open pagina die voor iedereen zichtbaar is.
‘van Houten&co’ kan voor hulpvragen daar anoniem berichten op plaatsen. En natuurlijk ook voor mensen die niet op Facebook zitten.

ANBO Telefoonlijn
De Ouderenbond ANBO heeft een speciale telefoonlijn geopend voor ouderen die zich zorgen maken over het coronavirus, praktische vragen hebben of graag een praatje willen maken. Bellen kan 7 dagen per week, van 9.00 tot 21.00 uur op 0348 – 466666.

Zilverlijn

De zilverlijn is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Hier kunnen ouderen terecht voor een gezellig praatje, een goed gesprek of een luisterend oor. Dus niet alleen met vragen of zorgen met betrekking tot het Coronavirus maar ook gewoon voor de gezelligheid. Na aanmelding wordt de oudere regelmatig gebeld door professionele vrijwilligers. De Zilverlijn is bereikbaar via 088-3442000.

Informatienummer Rode Kruis
Het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer geopend waar ouderen en zieken terecht kunnen met vragen rond het coronavirus. Het nummer is 070-4455888. De hulplijn is volgens de organisatie bedoeld voor de kwetsbaarste mensen, zoals ouderen die door de corona-uitbraak hun huis niet uit kunnen, maar ook voor zieken en de mensen in hun omgeving. 

Wat kun je verder nog doen?

Nu het contact met de buitenwereld voor veel mensen minder wordt is het belangrijk dat we wat meer naar elkaar om kijken. Bel eens iemand waarvan je weet dat hij of zij nu minder sociale contacten heeft of stuur eens een kaartje. Via de website van het Oranjefonds zijn twee gratis wenskaarten aan te vragen die je hiervoor kan gebruiken.

Zoals al eerder gezegd: laten we er samen voor zorgen dat niemand er alleen voor staat!
    Met vriendelijke groet,
‘van Houten&co’, ondernemend in welzijn Onderdoor 160, 3995 DX Houten (ingang Bibliotheek)
kantoren, 2e verdieping   tel. 030-7001500