Even bijpraten

Als kernteam van KrachtigPlus Houten zijn we begonnen aan een nieuwe ronde Startbijeenkomsten. Te beginnen in Houten Noordwest. Ook deze keer weer gericht op de leeftijd van tussen 63 – 73 jaar. Waarom hebben we voor deze leeftijden gekozen? Omdat wij onze pijlen richten op de jonge pensionado’s. Juist zij denken nu na over de volgende fase in hun leven. Daarbij is het goed om tijdens die fase met leeftijdsgenoten te onderzoeken wat er al in je wijk of buurt is en nog nieuw valt te ontdekken. De Startbijeenkomst is daarbij een geweldig instrument om aan te sluiten bij wat er al is en dé gelegenheid om nieuwe groepen te vormen in ‘leuke dingen doen’. 

Dat er tussen 2019, toen wij begonnen, en nu weer pensionado’s zijn bijgekomen, dat hebben we geweten….. We kregen 150 aanmeldingen. Wij mochten op 2 dagen in de raadszaal de Startbijeenkomst houden. En wat een enthousiaste en nieuwsgierige groepen mensen hebben we gezien. Gretig om leuke dingen te doen. Gretig om aan te sluiten bij wat er is. Voor sommige activiteiten waren per bijeenkomst zoveel aanmeldingen dat er twee groepen zijn gevormd. Een greep uit de nieuwe groepen:
Spelletjes groep, Mahjong, Klaverjassen, Wandelen, Fietsen, Uitgaan, Schilderen,  enthousiaste liefhebbers van oldtimers en veel meer.

Op de website vind je binnenkort meer informatie over de groepen en hun contactpersonen.
Veel mensen waren ook geïnteresseerd in maatschappelijke organisaties die vrijwilligers zoeken en dat leverde nieuwe potentiële vrijwilligers op.