2021 Eindejaarsgroet

NIEUWSBRIEF KRACHTIGPLUS HOUTEN

Houten, 17 december 2021

We hebben met elkaar een bijzonder jaar gehad. Bij de mooie start in december 2019 en januari 2020 werden allerlei groepen rond een activiteit gevormd. Deze gingen enthousiast van start, maar door corona en de lockdown konden een aantal niet doorgaan. Er waren gelukkig ook groepen die hun activiteit via zoom of op kleine schaal konden voortzetten. Om de vaart er weer in te krijgen organiseerde het platform dit jaar op 2 juni een bruisbijeenkomst met Running Games die op het Rond zou plaatsvinden. Alles stond daarvoor in de steigers toen we te horen kregen dat we het helaas moesten afblazen, weer in verband met corona.

In de zomer is een bijeenkomst geweest voor de deelnemers van de uitgaansgroep en de fiets- en wandelgroepen. Ook hebben we ‘gezoomd’ met alle contactpersonen om te horen hoe de groepen liepen. 

Op 5 november is een nieuwe Bruisbijeenkomst georganiseerd met ‘Verbinding’ als thema, dit maal in de Grund. Zo’n veertig deelnemers hebben met elkaar allerlei spelen gedaan, spraken elkaar weer, genoten van lekkere hapjes en er werd een dansworkshop gedaan onder leiding van Alie van Dongen. Met een positieve insteek en simpele choreografie kreeg ze alle deelnemers op de dansvloer! 

Ondanks alle coronamaatregelen blijkt de waarde van KrachtigPlus dat er bijzondere contacten ontstaan die steun geven in deze lastige tijd.

Ondertussen hebben we niet stilgezeten. We hebben verkennende gesprekken gevoerd met inwoners van Houten Noordoost om daar ook startbijeenkomsten te organiseren. Noordoost kent al veel initiatieven waar we graag mee samenwerken en we bespreken nu hoe we daarop kunnen aansluiten. Ken je iemand in Noordoost die het leuk vindt om mee te doen in de organisatie? Geef dit dan aan ons door, we kunnen nog meer handjes gebruiken!

Namens KrachtigPlus Houten wensen we je een mooie jaarwisseling toe, verlies elkaar niet uit het oog.

Dit vinden we wel een mooie tekst om mee te geven   (vrij naar Toon Hermans)

Hoop

Geef elkaar hoop, dan gaat alles goed,

Geef elkaar hoop, als je elkaar ontmoet.

Niet met dure woorden, een rede of een preek,

Nee, zomaar bij de slager of bij de apotheek.

In een mini-appje, of door de telefoon,

Al is het nog zo vluchtig: dòe het maar gewoon.

​​​​​

KRACHTIGPLUS HOUTEN