Koningsdag 2020

Terwijl we in de intelligente lockdown zitten en de dagen aan ons voorbijgaan in een totaal andere wereld, willen we Koningsdag niet zo maar voorbij laten gaan.


Ik spreek over wij. Wie zijn wij? Inmiddels kennen wij Houten voor Houten. Dit is een organisatie die bestaat uit verschillende organisaties. KRACHTIGPLUSHOUTEN heeft zich daarbij aangesloten. Zo vinden we de weg naar elkaar op veilige afstand.


Dan wordt er een idee geboren terwijl we in de Zoom zitten. Normaal is er ook een bingo bij de Engel. Nu is het plan om een Huiskamerbingo te houden. Welnu dat hebben we geweten. Wat een enthousiasme! Overal waar we aanklopte voor hulp was er enthousiasme.


Mensen van 65 jaar en ouder konden zich via het Houten voor Houten nummer 030 7001515 aanmelden. Het zelfde nummer waar je ook hulp kan vragen, nu we in deze situatie zitten.. Er kwamen 150 aanmeldingen om mee te doen met de bingo. Op een gezamenlijk app zag je dat de a.s. deelnemers zich verheugden. Gezien ze bezig zijn om Omroephouten te vinden op de radio. Diverse keren kreeg ik appjes met de vraag hoe dat moet..


En dan is het zover Koningsdag. We hebben er zin in. Gekleed in oranje stonden wij bij de bakker om de tompoezen op te halen die voor ons gebakken zijn. Bakker Michel op Het oude Dorp deed zijn best en deze werden gesubsidieerd door de bakker en de Lions Houten. De tompoezen werden in tasjes gedaan met de enveloppe gevuld met de bingokaart en uitleg van het spel. Deze tasjes werden uitgereikt aan alle adressen die zich hadden opgegeven. Zo verbinden we de generaties.
We kregen hele lieve reacties van de jongelui terug….mensen vinden het zo’n leuk idee..


Om 15.00 uur kwam de bingo in de ether. Presentator Steef Bouman sprak enthousiast over wat er komen ging. Het spel werd uitgelegd door mij en ik draaide ook aan de molen van de bingo.. Tijdens het spel kwam ook de burgemeester. Hij kwam om de prijs uit te reiken voor als het hele hokje bingo werd. Deze werd uitgereikt aan Lucia. Lucia die nog maar net de verhuisdozen had uitgepakt… Zij was zo blij met de prijs en met de activiteit. Lucia zei, “ik ga nooit meer weg uit Houten”. Zo trof zij het dat zij meteen kon kennis maken met de burgemeester.


Hoe leuk kunnen we het maken met elkaar in Coronarijd met Koningsdag. Een dag om nooit te vergeten!!

Lieve groeten
Wanda de Jong