Mahjong spelen in Houten Zuid KRACHTIGPLUS HOUTEN

Een aantal dagen na de Koppelmiddag is de Binnen- activiteitengroep o.a. gestart met Mahjong spelen. Op deze eerste avond kwamen er 8 mensen inclusief onze vrijwillige leraar Peter bij mij thuis rondom de grote tafel. Degene die het spel in bezit hebben namen deze mee. Daarbij nam Nelleke een zelfgebakken cake mee voor bij de koffie. Altijd gezellig.

Peter liet ons kennismaken met het spel. Het spel komt uit China. Niet voor niets dat er ‘muren’ gebouwd moeten worden van de 136 stenen. Windrichtingen bepalen wie het spel begint. De bedoeling van het spel is dat je Wahjong en de meeste punten haalt. Dat gaat gepaard met Chows en Pungs, draken en winden…..en nog meer. Erg leuk hoor, alleen je moet er vat op zien te krijgen..

Deze avond hebben we het spel 2 keer open gespeeld. Het is een gezelschap- en een denkspel ineen.

Toen we 2 keer gespeeld hadden stelde Peter de vraag; Gaan we hiermee verder? Een volmondig ‘ja’ werd er door ieder gezegd. Daarmee is er  een ‘Mahjonggroep Wanda’ gestart. Afspraak is nu dat wij elke 2 weken op de vrijdagavond gaan Mahjongen. Hoe leuk is dat. Elke week bakt ieder ander weer wat lekkers voor bij de koffie.

We hebben een leuke start gemaakt..

a.s. maandag komen de klaverjassers bij elkaar. Ik ben benieuwd. Zal best gezellig worden

Groeten namens onze groep

Wanda