Koningsdag 2020

Terwijl we in de intelligente lockdown zitten en de dagen aan ons voorbijgaan in een totaal andere wereld, willen we Koningsdag niet zo maar voorbij laten gaan.


Ik spreek over wij. Wie zijn wij? Inmiddels kennen wij Houten voor Houten. Dit is een organisatie die bestaat uit verschillende organisaties. KRACHTIGPLUSHOUTEN heeft zich daarbij aangesloten. Zo vinden we de weg naar elkaar op veilige afstand.


Dan wordt er een idee geboren terwijl we in de Zoom zitten. Normaal is er ook een bingo bij de Engel. Nu is het plan om een Huiskamerbingo te houden. Welnu dat hebben we geweten. Wat een enthousiasme! Overal waar we aanklopte voor hulp was er enthousiasme.


Mensen van 65 jaar en ouder konden zich via het Houten voor Houten nummer 030 7001515 aanmelden. Het zelfde nummer waar je ook hulp kan vragen, nu we in deze situatie zitten.. Er kwamen 150 aanmeldingen om mee te doen met de bingo. Op een gezamenlijk app zag je dat de a.s. deelnemers zich verheugden. Gezien ze bezig zijn om Omroephouten te vinden op de radio. Diverse keren kreeg ik appjes met de vraag hoe dat moet..


En dan is het zover Koningsdag. We hebben er zin in. Gekleed in oranje stonden wij bij de bakker om de tompoezen op te halen die voor ons gebakken zijn. Bakker Michel op Het oude Dorp deed zijn best en deze werden gesubsidieerd door de bakker en de Lions Houten. De tompoezen werden in tasjes gedaan met de enveloppe gevuld met de bingokaart en uitleg van het spel. Deze tasjes werden uitgereikt aan alle adressen die zich hadden opgegeven. Zo verbinden we de generaties.
We kregen hele lieve reacties van de jongelui terug….mensen vinden het zo’n leuk idee..


Om 15.00 uur kwam de bingo in de ether. Presentator Steef Bouman sprak enthousiast over wat er komen ging. Het spel werd uitgelegd door mij en ik draaide ook aan de molen van de bingo.. Tijdens het spel kwam ook de burgemeester. Hij kwam om de prijs uit te reiken voor als het hele hokje bingo werd. Deze werd uitgereikt aan Lucia. Lucia die nog maar net de verhuisdozen had uitgepakt… Zij was zo blij met de prijs en met de activiteit. Lucia zei, “ik ga nooit meer weg uit Houten”. Zo trof zij het dat zij meteen kon kennis maken met de burgemeester.


Hoe leuk kunnen we het maken met elkaar in Coronarijd met Koningsdag. Een dag om nooit te vergeten!!

Lieve groeten
Wanda de Jong

Recent Nieuws

Huiskamerbingo Koningsdag

Nieuws 22 april 2020

Oproep voor koningsdag

Nieuws 18 april 2020

Pensionado’s voor basisscholen

Nieuws 11 april 2020

Prikbord Initiatieven

Voor mensen in Houten-
12 mei 2020

Filosoferen via Zoom

Voorzichtig filosoferen via ZOOM. Volgende bijeenkomst De Meeste Mensen Deugen.

Lees verder

Voor mensen in Houten
11 april 2020

Leuke ideeën voor thuis

Op internet zijn mooie dingen te vinden. Wij geven jullie graag een aantal voorbeelden en vullen ze de komende tijd regelmatig aan!

Lees verder

Voor mensen in Houten
26 maart 2020

Tips om thuis te doen

Nu we veel thuis moeten blijven, kan misschien de verveling toeslaan. Gelukkig zijn er veel activiteiten op Internet en op TV. Wij geven jullie graag een aantal voorbeelden.

Lees verder

Voor mensen in Houten-
4 maart 2020

Een fijne filosofische avond.

De eerste avond van de filosofiegroep. De tweede avond, 9 maart, is in voorbereiding.

Lees verder

Voor mensen in Houten-
27 februari 2020

Klaverjassen aan de keukentafel.

Klaverjassen met vier, nieuwe deelnemers welkom, volgende avond 24 maart op Tarweoord 2. Graag vooraf aanmelden.

Lees verder

Activiteiten

Startbijeenkomst KRACHTIGPLUS HOUTEN

25 november 2019 17.00 - 20.00 uur