Verslag Fietsgroep 11 september

Op vrijdag 11 september heeft de 1e fietstocht van KPH, activiteit fietsen, plaatsgevonden. Het was bijzonder mooi fietsweer. Een mooi zonnetje en geen wind. Via de Houtense wetering ging de tocht richting het “Eiland van Schalkwijk”. De tuin van Jonkheer de Ram  lag er nog mooi bij.

Via de kruising Kaaidijk/Elpad naar de Waalseweg gefietst. Wij passeerden hierbij het verdronken bos. Het verdronken bos is een recreatiebos dat als waterberging is (her)ingericht. Het is bedoeld om water te kunnen bergen bij teveel neerslag. De bomen die hier stonden kunnen niet tegen een te hoge waterstand en zijn afgestorven.

Via Tull en ’t Waal en een stukje Lekdijk naar Vreeswijk. Tijdens de fietstocht was het bijzonder gezellig. Gespreksstof genoeg, en zo leer je elkaar wat beter kennen. De hoogste beklimming in deze tocht was de fietsbrug bij de Plofsluis welke Nieuwegein met Houten verbind.

Kortom, na 30 kilometers te hebben afgelegd werd afscheid van elkaar genomen en werd uitgekeken naar de volgende fietstocht welke zal plaatsvinden op 18 september a.s.. Startpunt knooppunt 1, bij het gemeentehuis. Hopelijk wel met wat meer deelnemers dan nu het geval was.